T
a
r
j
o
u
s
p
y
y
n
t
ö

Kultaus

Kultaus ruostumattomalla teräksellä

Kullattu teräspinta ilman nikkeli välikerrosta

Kulta (Au) on yksi elektroniikkateollisuuden tärkeimpiä jalometallipinnoitteita. Kultaus on erinomainen valinta komponenteille, joilta vaaditaan hyvää korroosionkestoa. Elektrolyyttisellä kultapinnoitteella esimerkiksi liitinten juotettavuus ja sähkönjohtavuus säilyy huomattavasti parempana, sillä pinnoite estää kappaleen hapettumisen. Kullan infrapunaheijastavuus ominaisuus on metallien joukosta yksi parhaista. Tätä ominaisuutta hyödynnetään mm. ympäristöteknologian mittalaitteissa.

Kultaa voidaan pinnoittaa suoraan useimpien sähköäjohtavien materiaalien päälle. Kuitenkin eräiden metallien pintakäsittely, kuten ruostumaton- ja haponkestäväteräs, alumiini, magnesium, kromi, titaani ja volframi vaativat erikoismenetelmiä ja välipinnoitteita.

 Eforit Oy on suorittanut vaativia kultapinnoitustöitä jo yli 30 vuoden ajan ja kehittänyt teknologiateollisuudelle innovatiivisia pinnoitusratkaisuja. Tarjoamme Suomen monipuolisimman valikoiman elektrolyyttisiä kultapinnoitteita.

Ruostumattoman teräksen pinnoittamiseen kullalla käytetään yleensä nikkeli-välikerroksia. Nikkelin magneettisten- ja yliherkkyyttä aiheuttavien ominaisuuksien vuoksi sitä ei kuitenkaan voida tietyissä sovelluksissa käyttää. Eforit Oy tarjoaa ruostumattoman- ja haponkestävän teräksen kultausta ilman nikkeli välikerrosta.

Nikkelipinnoitteen päälle tehty kultaus

Kultapinnoite valitaan kuhunkin sovellukseen tarvittavien ominaisuuksien mukaan.
Tarjoamme seuraavat kultapinnoitteet:

Kovakulta:

  • Pinnoitteen kultapitoisuus on n. 99,8 %
  • Kobolttia kerasaostuu n. 0,15 – 0,2 % mikä antaa pinnoitteelle kovuutta.
  • Kovuus on noin 150 HV (vickers).
  • Suositellaan kohtuullista kulutuskestoa vaativiin sovellutuksiin.
  • Eniten käytetty kultapinnoite.

Pehmytkulta:

  • Pinnoitteen kultapitoisuus n. 99,9 %
  • Kovuus on noin 90 – 100 HV
  • Käytetään mm. elektroniikan liitoksissa joissa komponentit yhdistetään toisiinsa ultraäänihitsauksella, eli ns. bondausmenetelmällä.
  • Käytetään myös nimeä bondauskulta

NanoDAu™:

NanoDAu™ kultapinnoitteella voidaan pidentää laitteiden huoltoväliä ja elinkaarta, mikä tuo huomattavia säästöjä ja teknisiä etuja niin asiakkaiden kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Lue lisää

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!