T
a
r
j
o
u
s
p
y
y
n
t
ö

Taiteessa

Jalometalleita, kuten kultaa ja hopeaa on käytetty taide ja koristekäytössä jo useiden tuhansien vuosien ajan. Kautta aikain kultaa on arvostettu harvinaisuutensa, kauniin värinsä ja kiiltonsa sekä kemiallisen kestävyytensä vuoksi. Myös kuparia ja platinametalleja käytettiin muinaisten inkojen taiteessa.

Nykyaikainen pintakäsittelytekniikka on osaltaan mahdollistanut monipuolisempien taide- ja designesineiden kehittämisen sekä valmistamisen. Tavanomaisten elektrolyyttisten ja kemiallisten pinnoitteiden lisäksi erilaisia efektejä ja värejä pinnoitettavalle kappaleelle voidaan luoda käyttämällä ns. selektiivi pinnoitusta, jolloin vain haluttu osa esineestä pinnoittuu.

Elektroformaus eli sähkömuovaus on menetelmä, jossa muotin päälle kasvatetaan metallipinnoite, jonka paksuus voi olla jopa useita millimetrejä. Muotti poistamalla saadaan valmistettua esimerkiksi täysin kultainen ontto esine. Samaa tekniikkaa käytetään mm. kultahampaiden valmistamisessa. Elektroformaus pinnoituskylvyillä pystytään pinnoittamaan paksuja kerrospaksuuksia sähköäjohtavien materiaalien lisäksi erikoismenetelmin myös sähköäjohtamattomille pinnoille kuten lasi, puu, nahka yms.

Kitara: Versoul Ltd

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!