T
a
r
j
o
u
s
p
y
y
n
t
ö

News

Kesän 2019 aukioloajat standard

Hyvä asiakkaamme!

Lämpimät kesätuulet puhaltavat viimeinkin, mutta pinnoitustyömme jatkuvat normaalisti paitsi 15.-28.7.2019 välisen ajan, jolloin teemme ainoastaan huoltotöitä. Toivomme että huomioit tämän pintakäsittelytöitä lähettäessäsi.

Kiireisissä tapauksissa ota yhteyttä info(at)eforit.fi tai puhelimitse.

Oikein aurinkoista ja antoisaa kesää toivottaen

Eforitin väki

 

Lue lisää

BepiColombon matka on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita standard

Euroopplaisen ja Japanilaisen avaruustutkimuksen voimannäyte BepiColombo laukaistiin matkaan Ariane 5- kantoraketin kyydissä 20.10.2018. Nimensä hanke on saanut italialaiselta matemaatikolta, Giuseppe ”Bepi” Colombolta, joka oli mukana Mariner 10- tutkimusprojektissa. Määränpäänsä Merkuriukseen BepiColombon tulisi saavuttaa vuonna 2025. Seitsemän vuoden lentomatka on täynnä vauhtia ja vaara tilanteita. Merkurius on lähellä Aurinkoa, jonka valtavan massan painovoima antaa BepiColombolle liikaakin vauhtia. Sitä on hidastettava mutkittelemalla ja matkaa kertyykin huikeat yli 8 miljardia kilometriä. Sen lisäksi satelliittien tulee kestää merkittäviä lämpötilanvaihteluja Merkuriuksen päivän 430 C ja yön -180 C välillä.

Suomalaisen teknologian osuus BepiColombossa on merkittävä. Esimerkiksi SIXS-spektrometri ja MIXS-röntgenkamera sisältävät suomalaista huippuosaamista. SIXS-spektrometri mittaa auringosta tulevaa röntgensäteilyä sekä elektroni- ja protonivirtaa. MIXS-röntgenkamera puolestaan mittaa röntgensäteilyn ja hiukkasvirran synnyttämiä reaktioita planeetan pinnalla. Mittauksista voidaan päätellä mm. pinnan alkuainepitoisuuksia ja rakennetta.

Yhdessä BepiColombon muiden instrumenttien kanssa MIXS ja SIXS auttavat selvittämään, miten aurinkotuuli tunkeutuu Merkuriuksen magneettikenttään ja miten magneettikenttä taas kiihdyttää hiukkasia.

Eforit Oy:llä on ollut kunnia osallistua omalla pintakäsittelyosaamisellaan vaativien komponenttien pintakäsittelyyn ja valmistukseen!

 

Lähteenä käytetty Tieteen Kuvalehdessä 14/2018 ollutta artikkelia.

 

Lue lisää

Cassini-Huygens teki avaruushistoriaa! standard

Yksi avaruushistorian suurimmista ja merkittävimmistä tutkimusprojekteista on päättynyt:

Jo lähes kaksikymmentä vuotta Cassinin matkaa on voitu seurata kuin jännitysnäytelmää sen lähettämän informaation ja häkellyttävän hienojen kuvien muodossa. Luotain laukaistiin matkalleen Kennedyn avaruuskeskuksesta Floridasta aikaisin aamulla 15.päivänä lokakuuta 1997.

Kyseessä oli ja on yhä kaikkienaikojen kallein avaruusluotain. Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n, Euroopan avaruusjärjestön ESA:n ja Italian avaruushallinnon yhteishanke maksoi lähes neljä miljardia dollaria.

Suomi osallistui Cassinin CAPS-plasmaspektrometriin kuuluvan IBS-ionisuihkuspektrometrin ja CAPSin pyörityskoneiston, MIMI/LEMMS-laitteen pyörityskoneiston ja Huygensin HASI-kaasukehäininstrumentin ja radiokorkeusmittarin toteutukseen.

Myös yrityksellemme on ollut kunnia osallistua Cassinin menestyksekkääseen matkaan pinnoittamalla kolme, kahden suuren puolipallon sarjaa puhtaalla kullalla tarkkojen NASAn laatimien speksien ja tiukkojen erityisvaatimusten mukaisesti kappaleiden evaluointia, tuotekehitystä ja lopullista lentoversiota varten. Näitä olivat mm. erittäin vaativat lämpösyklaukset, pinnoitteen tasaisuus, kiinnipysyvyys ja antimagneettisuus.

Tekijää oli etsitty ympäri maailmaa, ja lopulta – onneksemme – löytyi Eforit Oy Suomesta.

Kiitos vielä kerran luottamuksesta ja onnea uusien, Cassinin kaltaisten legendojen luomisessa!

Lue lisää

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!