T
a
r
j
o
u
s
p
y
y
n
t
ö

Tieteessä

Monissa tieteellisissä tutkimuslaitteissa vaaditaan ominaisuuksiltaan huipputeknisiä pinnoitteita. Jalometallipinnoitteet ovat usein paras ratkaisu vastaamaan erikoisovelluksiin tieteessä.

Lähtökohdat tieteellisten laitteiden pinnoittamiselle ja niiden valinnalle ovat usein samat kuin teollisudeessa käytetyille pinnoitteille. Monissa tieteellisissä tutkimuslaitteissa vaaditaan ominaisuuksiltaan huipputeknisiä pinnoitteita erikoissovellutuksiin. Jalometallipinnoitteet ovat usein paras ratkaisu vastaamaan niihin.

Oikean pinnoitusprosessin kehittäminen on joissakin tapauksissa erittäin haastavaa. Eforit Oy on osallistunut useisiin tieteellisiin tutkimus- ja kehitysprojekeihin monien yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa. Laajan ja monipuolisen pintakäsittelytekniikan osaamisen ansiosta autamme löytämään pinnoitustekniset ratkaisut asiakkaan parhaaksi.

Tieteessä: Avaruuteen pinnoitettu kappale

Tieteessä: Avaruuteen kullattu osa

Avaruudessa

Yhden historialliasimmista toimeksiannoista saimme VTT:ltä, jonka tarjoamaan tehtävään oli turhaan etsitty suorittajaa USA:ta myöten: kahden alumiinisen puolipallon kultauksen tarkkojen speksien mukaisesti (kuva alla). Esineet kuuluivat Cassini- ja Huygens-avaruusluotaimeen, jonka välittämä ainutlaatuinen tutkimustieto lisää Saturnuksen ja sen kuun, Titanin – koko aurinkokuntamme tuntemusta. Tämän projektin jälkeen Eforit Oy on ollut mukana myös monissa muissa avaruusteknologiaan liittyvissä projekteissa, kuten SOHO (aurinkotutkimus) sekä BepiColombo (Merkurius-luotaimet).

Tieteessä sovellukset vaativat erityispinnotteitaKullatut avaruusluotaimen osat vuodelta 1994

Ympäristössä

Ilmastonmuutoksen hidastaminen on teollisuuden suurimpia haasteita ja Suomi on johtavia
ympäristöteknologian kehittäjiä maailmassa. Pinnoitamme muun muuassa savukaasuanalysaattoreiden optiset heijastimet kestävillä jalometallipinnoitteilla. Pinnoitamme myös moniin muihin tutkimus- ja kehitysprojekteihin liittyviä komponentteja, kuten lähes absoluuttiseen nollapisteeseen kykeneviin kryogeenilaitteitsiin. Maailman
ensimmäinen kaupallinen kvanttitietokone sisältää Eforit Oy:n pinnoittamia osia.

Syvyyksissä

Olemme kehittäneet erittäin kestävän kultapinnoitteen ruostumattomalle teräkselle. Kultaamamme luistit varmistavat ääriolosuhteissa valtamerten syvyyksissä toimivien öljypumppujen venttiilien luotettavan toiminnan.

Tieteessä: pinnoitetut osat jotuvat vaativiin olosuhteisiin

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!